Greater Good Purpose


I am tired, but can not sleep. Guess i work too hard. Sampe-sampe password komputer kantor pun digotong ke laptop rumah, jelas ga nyambung. Hahaha. Pun, di kantor tadi, seorang rekan kerja mencabut rambut putihku yang panjangnya mencapai 45 cm! What the?! Banyak lagi katanya. Aku langsung telepon ibu, minta ntar pas pulang lebaran, dicabutin ubannya. Ibu malah ketawa, tau umur segini anaknya udah ubanan. Gpp deh, kalo kata Desta di OVJ, yang penting, happy.  Itung-itung amal, bikin nyokap ketawa.  Baca status twitter seseorang, “apakah kalian menyadari bahwasanya kalian memiliki hak lebih besar daripada bekerja 8/24 dan 5/7?” Deep inside my heart, i do know that. Been realized it since i was 23 yo. The others said also, that their moment job is not their passion. Either, their purpose to work is to provide support to their family. Seperti yang pernah kutulis dalam blog-ku sebelumnya mengenai Dr Sun Yat Sen, bahwa kesetiaan akan suatu hal yang lebih besar akan mengalahkan kepada kecintaan yang lain. Kecintaan akan keluarga mengalahkan keinginan untuk berhenti dari pekerjaan yang menyebalkan, itu satu contoh.

Had talked during english course session and interview session, they judged, “you loved your job, dont you?” Padahal, ga banget-banget juga sih. But, deep in my heart, i do admit that i love what im doing right now. I enjoy the deadline, the load, everything. Pernah juga ga tahan sama load-nya. Instead qutting, i told my office colleague, so we make it as jokes and laugh together. Everybody feels the same way. Apa yang menghentikanku adalah greater good purpose. Kesetiaan lain yang lebih besar. I do not work for limited state owned company, i served to greater things, red white flag, my country. Everytime i want to give up, i just remember, that Indonesia needs it best engineer to serve the greater good purpose, ie, serve the local community with job, education, and public facility by developing many new mine projects and added value into it by establishing smelter refinery. To think that i serve that bigger aim, my passion force my ego to surrender, that i want to help to create and build the system, i wanna bring greater impact to my company so i can serve my country very well. Ah, jadi teringat, kata-kata Trinity di twitter, orang-orang di NGC, kenapa ya ko bisa bikin acara baguus bangett. Kata salah seorang followernya, “karena mereka punya passion dan daya tahan.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s